PSV-fan is woedend op Derksen: Droeftoeter

PSV-fan is woedend op Derksen: Droeftoeter

admin • 18:12, 20-04-2016

Marcel Blaak is zelf wel een beetje geschrokken van de commotie die hij deze week heeft veroorzaakt. De Eindhovenaar deed maandag aangifte van matchfixing vanwege de penalty die Danny Makkelie gaf aan Ajax in het duel met FC Utrecht. Toch was hij vooral tevreden. ,,Ik heb mijn doel bereikt met mijn stap naar de politie", vertelt de PSV-fan tegen Omroep Brabant.

De aangifte zorgde voor veel meer positieve dan negatieve reacties, zegt de Eindhovenaar. Toch was analist Johan Derksen in het programma Voetbal Inside één van de mensen die kritiek had op de actie van de PSV-fan. Met de uitlatingen van Derksen was Blaak het absoluut niet eens. ,,Die Johan Derksen heeft geen kennis van zaken. Droeftoeter. Die zei dat ik in Amsterdam aangifte had gedaan. Klopt niet. Het is een flutprogramma van hier tot Tokio. Zo lieten ze bijvoorbeeld niet het hele filmpje zien. Het was een beetje kort door de bocht."

Om de opmerking van René van der Gijp in hetzelfde programma kon hij wel lachen. ,,Die noemde mij 'Maaskantje', dat was wel grappig. Die serie mag ik wel graag." Toch laat Blaak zich door de negativiteit niet uit het veld slaan. Hij is trots op wat hij heeft bereikt. ,,Er is nu wel discussie over de scheidsrechters bijvoorbeeld. En of er gebruik moet worden gemaakt van videotechnologie. Dat is alleen maar goed."