PSV komt met unieke seizoenskaart: all-in
i

BSR Agency

PSV komt met unieke seizoenskaart: all-in

Martijn Baars • 11:54, 12-05-2020 / Laatste Update: 22:55, 04-01-2024

Voor het eerst in de historie biedt PSV komend seizoen de eigen supporters de gelegenheid een all in-seizoenkaart te kopen. Deze geldt voor thuisduels in de Eredivisie, het bekertoernooi en voor de Europese wedstrijden. Fans van de club kunnen deze kaart voor 2 jaar aanschaffen, maakt de club volgende week bekend. Ze kunnen hun bijdrage per jaar afrekenen. Het blijft ook mogelijk een traditionele seizoenkaart voor 17 Eredivisie-duels in het Philips Stadion te kopen.

In welke mate de pas in 2020 en 2021 gebruikt kan worden, hangt uiteraard af van de ontwikkeling van het corona-virus. In de prijsstelling is rekening gehouden met de onzekerheden van nu. Wanneer er weer met publiek gevoetbald wordt, is nog onduidelijk. Dinsdag biedt de club alvast een voorstel tot compensatie vanwege 5 gemiste thuisduels uit het net beëindigde voetbalseizoen.

Compensatie

De 27.000 seizoenkaarthouders van de club worden per mail geïnformeerd. Ze kunnen kiezen uit meerdere mogelijkheden, waaronder de optie om een korting (van 15 procent) op een ticket of de seizoenkaart voor volgend seizoen te krijgen. Daarnaast kunnen ze afzien van tegemoetkoming, waar de club ook op hoopt. Dan krijgen ze wel een voucher, waarmee ze korting (19,13 procent) ontvangen op een product uit de PSV-shop.

Geld terug

Wie per se geld terug wil, kan zich melden bij PSV. Voor vragen en opmerkingen zit deze weken een speciaal belteam klaar, dat probeert om zoveel mogelijk mensen bij de club te houden. "In totaal zijn 35 mensen uit onze organisatie daarmee bezig", zegt commercieel directeur Frans Janssen van PSV. "Ook een aantal oud-voetballers helpt mee. Wij hopen heel veel mensen over de streep te kunnen trekken."

Ook gelding in 2022/2023

Wanneer komend seizoen helemaal niet met publiek wordt gevoetbald, dan is de all in-seizoenkaart voor 2020/2021 en 2021/2022 ook geldig in seizoen 2022/2023. Wordt er vanaf januari weer in het bijzijn van toeschouwers gespeeld, dan kan de seizoenkaarthouder mogelijk alsnog een aantal Europese duels bijwonen.

Halve seizoenskaart

Daarnaast is het ook mogelijk om een nieuwe kaart aan te schaffen voor 50 procent van de kostprijs, waarmee de 1e 9 thuisduels van komend seizoen mogen worden bezocht. Wordt er helemaal niet gespeeld, dan krijgen kopers de helft terug. Worden meer dan 9 thuiswedstrijden gespeeld, dan moeten ze verplicht wedstrijden bijkopen voor 1/17 van de prijs van een hele seizoenkaart.