🎥| Rangers wint eindelijk weer eens de Old Firm op bezoek bij Celtic

admin • 17:14, 29-12-2019 / Laatste Update: 23:20, 04-01-2024

Rangers heeft de Old Firm zondagmiddag gewonnen en komt 3 punten dichterbij Celtic, dat 1e staat in de Schotse competitie. Het verschil tussen de aartsrivalen is hierdoor nog maar 2 punten. Jeremie Frimpong speelde bij Celtic de volle 90 minuten.

Het gaat er in de derby tussen Celtic en Rangers al vanaf het begin hard aan toe. In de 10e minuut gebruikt Rangers-speler Alfredo Morelos zijn tegenstander Scot Brown om op de rand van het strafschopgebied even te bokspringen.

Tekst loopt door onder de video.

Misser!

In de 33e minuut krijgt Celtic een pingel en is het voor Ryan Christie dé kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Door goed keeperswerk van Allan McGregor gebeurt dit niet. De doelman van Rangers kiest de goede hoek en pakt de penalty.

Openingstreffer

3 minuten later is het Ryan Kent die Rangers met een hard schot van binnen de 16 zelfs op een voorsprong zet. Fraser Forster heeft niks te vertellen en ziet de bal erin vliegen, 0-1.

Tekst loopt door onder de video.

😨 Rangers profiteert en komt op voorsprong tegen Celtic pic.twitter.com/7rfAdkb1Rj

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) December 29, 2019

VAR?

Vlak voor rust komt Celtic nog op op gelijke hoogte. In de 42e minuut besluit Callum McGregor maar eens te schieten en de bal vliegt via de hand van Odsonne Édouard de 1-1 binnen.

Beslissing

10 minuten na rust komt Rangers door Kroatisch-samenspel weer op voorsprong. Borna Barišić geeft een corner goed voor en door knap kopwerk van Nikola Katić belandt de bal in het doel van Celtic, 1-2.

🤓 Opnieuw pakt Rangers de leiding tegen Celtic. Katic kopt fraai raak! pic.twitter.com/4QutnimPEv

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) December 29, 2019

Toch nog rood

In de 94e minuut krijgt Alfredo Morelos van Rangers zijn 2e kaart voor een schwalbe en moest Rangers het nog een paar minuten volhouden met 10 man. Dit lukt en het team van Steven Gerrard wint van Celtic.