Roda JC en clubicoon Eric van der Luer hebben ruzie over contractvoorwaarden
i

BSR

Roda JC en clubicoon Eric van der Luer hebben ruzie over contractvoorwaarden

Trevor Wagener • 18:25, 24-08-2019 / Laatste Update: 17:29, 05-01-2024

Keuken Kampioen Divisionist Roda JC en voormalig hoofdtrainer Eric van der Luer hebben bonje. Na zijn vertrek als trainer van het 1e zou Van der Luer een rol krijgen in de jeugdopleiding. Alleen... hij is het niet eens met de geboden contractvoorwaarden.

Omdat de partijen er niet samen uitkomen, zal een arbitragecommissie van voetbalbond KNVB zich over de kwestie moeten buigen. Volgens tijdschrift Voetbal International zal dat maandag gebeuren.

Stomme verhalen

De beoogde nieuwe eigenaar van Roda JC, Mauricio García de la Vega, zou geen heil meer zien in een verlengde samenwerking met Van der Luer. Volgens VI komt dat doordat de Mexicaan 'veel negatieve verhalen zou hebben gehoord' en zou de Maastrichtenaar 'zich ook naar hemzelf niet altijd correct hebben opgesteld.'

Gedragregel

De vertrokken hoofdtrainer herkent zich niet in die verhalen. Het tijdschrift meende dat Van der Luer een 3e van zijn salaris moet inleveren, maar dat hij een deel kan terugkrijgen door 'zich netjes te gedragen' en te helpen bij het binnenhalen van sponsorgeld. Daar zou de voormalig middenvelder van de club geen zin in hebben gehad.

Gnoom

Overigens komt de gedrag-clausule niet uit de lucht vallen; afgelopen seizoen liet Van der Luer zich meermaals negatief uit over spelers of trainers. Dat dit niet bij iedereen iedereen in goede aarde is gevallen, bleek onlangs wel in podcast the Voice of Kaalhei. Roda JC-clubicoon Gène Hanssen kwam daarin aan het woord en noemde Van der Luer 'een kleine witte gnoom'.