Rushes van Kevin van Veen maakten Hiddink zenuwachtig

Rushes van Kevin van Veen maakten Hiddink zenuwachtig

admin • 14:26, 11-01-2016

Met de welgemeende complimenten en het shirt van Cesc Fabregas stapte aanvaller Kevin van Veen (24) zondag voldaan van het veld. De Eindhovenaar in dienst van het nietige Scunthorpe United uit League One zorgde met zijn rushes in het FA Cup-duel met Chelsea meer dan eens voor gevaar. Maar hij kon met zijn ploeg niet stunten; op Stamford Bridge werd het 2-0 voor de ploeg van Guus Hiddink.

,,Voor het duel gaf Guus me nog een hand, hij wenste me succes. Ik hem ook,'' zei Van Veen droogjes tegen AD. Of Hiddink hem nog kende? Waarschijnlijk niet. Toen de huidige Chelsea-trainer in 2002 aan zijn tweede periode als PSV-coach begon, speelde Van Veen in de Eindhovense jeugdopleiding.

Penalty

Van Veen: ,,Natuurlijk keek ik tegen hem op, hij haalde in die tijd  de halve finale van de Champions League.'' Hij kreeg Hiddink even aan het zweten. In de 54ste minuut spurtte hij het Londense strafschopgebied in en werd gevloerd door Ramires. ,,Mijn schoen vloog zelfs uit. Howard Webb (voormalig toparbiter, red.) noemde het op tv een blunder dat de bal niet op de stip ging. Ik kon het zelf ook niet geloven.'' Chelsea stond op dat moment met 1-0 voor door een goal van Diego Costa. Ruben Loftus-Cheek bepaalde de eindstand op 2-0.

,,Ik speelde echt een lekkere wedstrijd. Ik ben ervan overtuigd dat er nog meer in zit. Ik zeg niet dat ik in de Premier League mee kan, maar in de top van het Championship wel.'' Met Scunthorpe speelt Van Veen een niveau lager, in League One. Hij staat veelal linksbuiten of zelfs op het middenveld. Bij FC Oss verwierf hij juist faam als scorende spits. ,,Dat ben ik nog steeds. Ik heb daar laatst met de trainer woorden over gehad, vandaar dat ik wat minder speelde. Ik weet achteraf ook niet of ik opnieuw voor Scunthorpe zou hebben gekozen. Er waren destijds ook clubs uit het Championship geïnteresseerd.''

De transfer kwam vorig jaar januari tot stand. Van Veen zou graag eens in de eredivisie spelen. Heracles is concreet geïnteresseerd. ,,Maar ik denk dat het financieel lastig wordt, ik krijg hier voor Nederlandse begrippen een topsalaris en heb nog een contract tot en met 2018.''