admin • 22:19, 30-12-2019 / Laatste Update: 19:03, 07-01-2024

Met 2020 voor de deur kijkt alles en iedereen terug op de afgelopen 10 jaar. Zo ook Paris Saint-Germain. De Franse topclub stelde zich de vraag: wat was de mooiste goal van het afgelopen decennium en een van de kanshebbers kwam van de voet van een Nederlander: Gregory van der Wiel.

De rechtsback scoorde op 23 januari 2016 in de thuiswedstrijd tegen Angers een mooie goal. Toegegeven: de afronding van de rechtsback is fraai, maar niet de mooiste van de afgelopen 10 jaar. Het is vooral de aanval vooraf, via onder meer Zlatan Ibrahimovic en Blaise Matuidi die de goal zo lekker maakt.

Wilgen 

Van der Wiel speelde tussen de zomers van 2012 en 2016 in Parijs. De WK-finalist van 2010 is nog altijd 'maar' 31, maar heeft zijn schoenen aan de wilgen gehangen. Hij speelde naast PSG voor Ajax, Fenerbahce, Cagliari en Toronto FC.

Deze fraaie vrije trap van Edinson Cavani is volgens het Insta-account van PSG ook kanshebber op de titel #GoalOfTheDecade

 

 

#GoalsOfTheDecade The decade is ending but we’re still in love with this free kick ❄️ La décennie s’achève mais nous sommes toujours amoureux de ce coup franc ❄️ . #ParisSaintGermain #PSG #Paris #Football #OMPSG #Classique #ICICESTPARIS #AllezParis #Cavani #EdinsonCavani #Uruguay #Ligue1 #Freekick #Decade #décennie

Een bericht gedeeld door Paris Saint-Germain (@psg) op