Speler Greuther Fürth zwaar gewond in ziekenhuis

Speler Greuther Fürth zwaar gewond in ziekenhuis

15:54, 07-08-2014 / Laatste Update: 09:15, 13-12-2023

FÜRTH - Ilir Azemi was donderdagochtend betrokken bij een ernstig verkeersongeval en ligt met ernstige verwondingen in het ziekenhuis van Fürth. De 22-jarige spits van Greuther Fürth kwam met zijn Audi in botsing met een Citroën-Transporter en werd vervolgens tegen een verkeerslicht geslingerd.

Het ongeval gebeurde rond 04.30 uur. Toen de politie ter plaatse kwam zat Azemi vastgeklemd in zijn auto. Het duurde 40 minuten om hem te bevrijden uit het wrak.

De bestuurder van de Transporter bracht het er beter vanaf, die kwam weg met een paar kneuzingen. Hij zou tegenover de politie verklaard hebben door groen licht te hebben gereden. Uit de bloed dat werd afgenomen bleek dat hij niet had gedronken. Over de het promille in het bloed van Azemi is nog niets bekend.  

Helmut Hack, voorzitter van Greuther Fürth, reageerde tegenover Bild op het ongeluk. ,,We zullen Ilir ondersteunen en hem zo goed mogelijk helpen tijdens zijn revalidatie.’’

Azemi maakt sinds 2012 deel uit van het eerste elftal van Fürth. Hij speelde tot dusver 48 duels voor de 2e bundesligaclub. Daarin scoorde hij 14 keer.