Spelersbudget NAC met 1 miljoen euro omlaag

Spelersbudget NAC met 1 miljoen euro omlaag

19:46, 01-06-2015 / Laatste Update: 15:55, 13-12-2023

BREDA – Eén dag na de degradatie van NAC naar de eerste divisie, worden langzaam de sportieve gevolgen duidelijk voor de Bredase club. “De komende dagen zullen we binnen de club met elkaar in gesprek gaan om te kijken hoe we het elftal sterker kunnen maken om voor de titel te spelen in de eerste divisie”, aldus trainer/technisch directeur Robert Maaskant.

Zo zal flink gesneden worden in het spelersbudget van 3,6 miljoen euro. Volgens het conceptbegroting dat klaar ligt, zal er een miljoen euro ingeteerd worden op het spelersbudget. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de degradatieclausules in de doorlopende contracten van de spelers die variërend van dertig tot liefst zeventig procent moeten gaan inleveren.

Maaskant, voorlopig nog in dienst als trainer en technisch directeur, zegt dat de club spelers met doorlopende contracten in principe niet wil laten gaan. “We laten mensen niet zomaar lopen omdat we gedegradeerd zijn. En als er geen fatsoenlijk bod voor Tighadouini komt, houden we hem. Hij is een speler die met zijn doelpunten het verschil voor ons maakt.”

NAC hoopt voor de gewilde Adnane Tighadouini een bedrag van tenminste twee tot 2,5 miljoen euro op te kunnen halen. De vleugelaanvaller staat tot medio 2017 onder contract bij de Bredanaars.

Van de huidige selectie hebben dertien spelers een doorlopend contract: Jelle ten Rouwelaar, Andries Noppert, Aleksandar Damcevski, Jesse van Bezooijen, Kenny van der Weg, Joeri de Kamps, Joey Suk, Uros Matic, Erik Falkenburg, Adnane Tighadouini, Jeffrey Sarpong, Mats Seuntjens en Hakim Borahsasar. Ook Elson Hooi en Mounir el Allouchi, beiden verhuurd, hebben een doorlopende verbintenis bij NAC.

​Zeven spelers zijn in het bezit van een aflopend contract: Gabor Babos, Dirk Marcellis, Henrico Drost, Rémy Amieux, Gill Swerts, Demy de Zeeuw, Guyon Fernandez. Terwijl Ruben Ligeon, Menno Koch, Divine Naah en Felitciano Zschusschen waren gehuurd. Zij keren op zeker niet meer terug bij NAC.

Krijg het belangrijkste en leukste sportnieuws gratis via Whatsapp op je mobiel. Lees hier hoe het werkt en uit welke 14 groepen – waaronder 8 over voetbal – je kunt kiezen.