Tottenham-coach Pochettino: 'Niemand is blij met de VAR, niemand!'
i

AFP

Tottenham-coach Pochettino: 'Niemand is blij met de VAR, niemand!'

Robert Hüsken • 16:36, 24-01-2019 / Laatste Update: 01:50, 06-01-2024

Mauricio Pochettino heeft grote twijfels over de VAR. Als het aan de manager van Tottenham Hotspur ligt, wordt het systeem van videoarbitrage voorlopig niet ingevoerd in de Premier League. ‘’Kijk eens naar alle landen in Europa waar de VAR al actief is, niemand is daar blij. Ik herhaal, niemand!’', aldus Pochettino.

De Engelse clubs hebben in principe afgesproken dat in de Premier League vanaf komend seizoen gebruik gemaakt gaat worden van videoarbitrage. In het bekertoernooi om de League Cup is de VAR wel al actief. Zo kregen de Spurs in de halve finale tegen Chelsea een strafschop op advies van de arbiters achter de tv-schermen. Hoewel zijn ploeg daardoor won en met een voorsprong van 1-0 de return in gaat, is Pochettino verre van overtuigd.

Uitstellen

,,Het lijkt mij een goed idee om de introductie van de VAR een jaar uit te stellen, want we hebben nu niet alle benodigde informatie tot onze beschikking. We kunnen dan beter een jaar wachten. Ik ben bang dat we een situatie krijgen dat de fans zich eraan gaan irriteren. Als je soms wel 5 minuten moet wachten tot de VAR en de scheidsrechter een beslissing hebben gemaakt, weet ik niet hoe de mensen op de tribune zich gaan gedragen.’'