Jackpot-winnaar koopt favoriete club, maar overlijdt 5 weken later
i

AFP

Jackpot-winnaar koopt favoriete club, maar overlijdt 5 weken later

admin • 17:59, 28-12-2019 / Laatste Update: 09:06, 05-01-2024

Triest nieuws uit Schotland. Colin Weir, de man die na het winnen van een jackpot zijn favoriete club overnam, is op 71-jarige leeftijd overleden.

Colin Weir werd in 2011 in 1 klap multimiljonair na het winnen van 161 miljoen pond, wat zo’n 185 miljoen euro is. De Schot stopte met werken en nam in november 2019 zijn favoriete voetbalclub Partick Thistle over om deze terug aan de fans te geven. 5 weken later is de schatrijke clubeigenaar overleden.

Geen bemoeienis

Weir legde een paar miljoen op tafel en kreeg 55% van de club in handen. Hij was niet van plan om zich zich bezig te houden met het bestuur of het transferbeleid van Partick Thistle. De gloednieuwe fanclub Thistle For Ever kreeg het meerderheidsbelang gratis in handen van de multimiljonair. Eerder investeerde de Schot bijna 10 miljoen euro in de club, waaronder 3 miljoen voor een nieuw trainingscomplex.

"Ik wil ervoor zorgen dat, wanneer de nieuwe leiding actief is, er een structuur ligt waardoor de overdracht van de aandelen soepel verloopt. De fans hebben altijd gezegd dat dit hún club is. En binnenkort zal dat ook echt zo zijn", zei Weir destijds.

It is with deep sadness that we confirm that lifelong Jags fan Colin Weir passed away earlier today.

On behalf of everyone at Partick Thistle, our love, thoughts and prayers are with the family and close friends of Colin at this most difficult time.

— Partick Thistle FC (@PartickThistle) December 27, 2019