'United wil 30 miljoen betalen voor Bundesliga-back'

'United wil 30 miljoen betalen voor Bundesliga-back'

admin • 15:50, 18-02-2016

Manchester United rouleert vaak met de linksbackpositie. Luke Shaw, Daley Blind, Ashley Young en Marcos Rojo hebben dit seizoen al vaak deze positie ingevuld. Shaw is de enige echte linksback uit het rijtje, maar hij lijkt nog steeds niet op zijn oude niveau te zijn.

Zwitser met Chileens bloed

Daarom wil United volgens de papieren versie van het Duitse blad BILD een back uit de Bundesliga halen. Het zou gaan om Ricardo Rodriguez van VFL Wolsfburg. De Zwitser met Chileense roots speelt al sinds 2012 bij de Duitsers en is een rots in de branding.

Daarnaast beschikt Rodriguez over een goede trap met links. Bij Wolfsburg neemt hij soms zelfs de vrije trappen. In 115 wedstrijden kwam hij tot 13 doelpunten. Met Wolfsburg won hij een keer de DFB Pokal en een keer de Duitse Supercup. Tevens schakelde hij Manchester dit seizoen uit in de Champions League door in Old Trafford met 3-2 te winnen.

Hoge vraagprijs

Manchester United is bereid om 23 miljoen pond te betalen, wat omgerekend ongeveer dertig miljoen is. Het is maar de vraag of Wolfsburg dit zal accepteren. De Duitsers gingen afgelopen zomer  ook ver om Kevin de Bruyne te verkopen aan Manchester City.