'Van der Vaart zet zoektocht naar club voort in Spanje'
i

ANP

'Van der Vaart zet zoektocht naar club voort in Spanje'

Harry Nijland • 17:17, 02-06-2015 / Laatste Update: 07:09, 13-12-2023

Rafael van der Vaart zoekt nog steeds naar een club. Na mogelijkheden in Amerika, Italië en Nederland weet AS dat zijn zaakwaarnemer de 32-jarige middenvelder heeft aangeboden in Spanje.

Rafael van der Vaart speelde zich maandagavond met Hamburger SV veilig en kan nu onbezorgd op zoek naar een nieuwe werkgever. Die vindt hij mogelijk in de Primera Division: zaakwaarnemer Robert Geerlings heeft zijn cliënt aangeboden bij Málaga, de nummer negen van afgelopen seizoen, en bij promovendus Real Betis.

Van der Vaart voelt wel wat voor een overgang naar Spanje: eerder kwam hij al uit voor Real Madrid en zijn moeder is in het land geboren. Het contracteren van Van der Vaart wordt echter een lastig verhaal voor de twee clubs: een overgang naar het Amerikaanse Sporting Kansas City liep al spaak op de salariseisen van de international. Betis en Málaga zouden nu een manier zoeken om de komst van de aanvallende middenvelder te bekostigen. Mocht dat niet lukken, komt Ajax wellicht weer in beeld.

Krijg het belangrijkste en leukste sportnieuws gratis via Whatsapp op je mobiel. Lees hier hoe het werkt en uit welke 14 groepen – waaronder 8 over voetbal – je kunt kiezen.