Van Gaal: 'Mijn spelers hebben geen probleem met hun houding'
i

Pro Shots

Van Gaal: 'Mijn spelers hebben geen probleem met hun houding'

Bart van der Wijst • 11:05, 19-02-2016

Louis van Gaal ontkent dat het aan de houding van zijn spelers ligt dat Manchester United telkens verliest. Zijn team ging donderdag wederom onderuit in een wedstrijd waarvan werd verwacht dat United zou winnen. FC Midtjylland was in het Europa League-duel met 2-1 te sterk. Van Gaal kwam met zijn ploeg nog wel met 0-1 voor door een doelpunt van Memphis, maar Van Gaal moest toezien hoe zijn ploeg die voorsprong verspeelde.

De Nederlandse oefenmeester gaf toe dat de fans van United alle recht hadden op kritiek na de nederlaag, en het liedje dat men zong gedurende de wedstrijd. ,,We hadden de wedstrijd na een kwartier aardig onder controle en scoorden ook nog, maar gaven één minuut voor rust een goal weg", zegt Van Gaal tegen Football365. ,,Dat is een moeilijk moment om een goal te incasseren en dan ga je met een rotgevoel de kleedkamers in."

Blessures

Manchester United heeft momenteel wéér te maken met een blessuregolf, waar Van Gaal zich flink aan ergert. ,,Het is niet makkelijk om met zo'n grote lijst aan blessures te werken. Ik moet iedere week een nieuwe opstelling maken, en dat is niet goed voor het vertrouwen", aldus Van Gaal, die toegaf dat Midtjylland in de tweede helft sterker was. ,,Zij wonnen na rust iedere tweede bal en dat is toch een belangrijk aspect in het voetbal."

Van Gaal werd, zoals gewoonlijk, ook weer een beetje kwaad op een journalist die vroeg of het iets met de houding van zijn spelers te maken had. ,,Het heeft niks met de houding te maken. Waarom zeg je dat? Al mijn spelers willen maximaal presteren. De houding is het probleem niet. We winnen gewoon de tweede bal niet, dat is mijn analyse."