Vitesse niet blij met concurrentie om Gelredome over te kopen
i

anp

Vitesse niet blij met concurrentie om Gelredome over te kopen

admin • 10:00, 07-02-2017 / Laatste Update: 23:00, 07-01-2024

Vitesse zou maar al te graag hun stadion De Gelredome willen kopen, maar dat zou wel eens lastig kunnen worden. Amerikaanse investeerders zijn namelijk ook geïnteresseerd, en daar is Vitesse op z'n zachtst gezegd niet blij mee.

"Zo’n vastgoedinvesteerder heeft geen binding met de club en de regio en natuurlijk alleen maar als doel om zo veel mogelijk winst uit het pand te halen. Dat is een heel ander doel dan wij zouden hebben", zegt algemeen directeur Joost de Wit tegen De Telegraaf.

Boete

Op dit moment huren de Arnhemmers het stadion nog. Dat kost zo'n 2 miljoen euro per jaar. Veel handiger om het stadion zelf te hebben, vinden ze bij Vitesse. Het gekke is alleen dat de club een soort boete moet betalen als het De Gelredome over koopt.

"De provincie Gelderland heeft bij de verkoop van het stadion een clausule laten opnemen dat alleen een voetbalclub bij aankoop van de Gelredome een boete van 11,3 miljoen euro (!) moet betalen. Dit omdat ze willen dat het stadion voor meer dan alleen voetbal wordt gebruikt."

Veel eigenaren

Mede door die reden veranderde het stadion vaak van eigenaar. Als het aan De Wit ligt, is dat nu klaar: "Wij nemen het graag op ons om van de Gelredome voor Arnhem weer een aantrekkelijk complex te maken."