'Wang zou beloftes vaker niet na komen'

'Wang zou beloftes vaker niet na komen'

admin • 20:48, 02-02-2016

ADO Den Haag hangt een sanctie van de KNVB boven het hoofd als de Chinese eigenaar Hui Wang niet voor 1 maart de beloofde 3,7 miljoen euro overmaakt. Maar of dat gebeurt, is onzeker. Volgens het tv-programma KRO Brandpunt komt Wang niet alleen in Nederland zijn afspraken niet na, ook elders hebben zijn samenwerkingspartners problemen met afspraken met hem.

Als voorbeeld noemt het tv-programma de Chinese voetbalclub BIT FC dat eveneens de problemen heeft met United Vansen, het bedrijf van Wang. De club tekende vorig jaar een contract met Wang. ,,Maar hij heeft zich er niet aan gehouden'', zegt een woordvoerder. De club zou het vertrouwen helemaal hebben verloren in het bedrijf.

Ook in Italië geeft een bedrijf aan dat de investeerder zijn beloftes niet nakomt.

Verkoop blokkeren

De KNVB wil de verkoop van Nederlandse voetbalclubs kunnen blokkeren. De voetbalbond zegt aspirant-kopers te gaan toetsen op integriteit en solvabiliteit. Wie niet voldoet mag geen meerderheidsaandeel in een voetbalclub kopen. Dat zegt KNVB-directeur Bert van Oostveen in een reactie op de uitzending, die vanavond wordt uitgezonden op NPO 2.