Wie gaat er met de Gouden Bal vandoor? (video)
i

Pro Shots

Wie gaat er met de Gouden Bal vandoor? (video)

Brian Vesseur • 09:15, 11-01-2016

Maandagavond vindt vanaf 18:30 de uitreiking van de Ballon d'Or plaats. De overgebleven 3 deelnemers zijn Cristiano Ronaldo van Real Madrid en Lionel Messi en Neymar van FC Barcelona. We zetten de statistieken van de 3 spelers op een rijtje.

Topscorer

Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo is de topscorer van Europa met 57 doelpunten in 2015. Het merendeel (54) waren voor zijn club, slechts 3 voor zijn land Portugal. Messi achtervolgt met 52 doelpunten, Neymar met 45.

Qua assists wordt Ronaldo gepasseerd door Messi. 26 assists voor de Argentijn tegenover 17 voor de Portugees en 17 voor de Braziliaan.

Prijzen

Als we de clubprijzen van de spelers erbij pakken, is Ronaldo kansloos tegen Neymar en Messi. FC Barcelona won namelijk bijna alles wat er te winnen viel. In Europa de Champions League en de Super Cup, terwijl het internationaal gezien ook de Wereldbeker voor clubs won. In Spanje won het de landstitel en de beker. Barça verloor alleen de Supercopa. Real Madrid won precies 0 prijzen in 2015.

Messi won de prijs voor Europees voetballer van het jaar. Neymar maakt nog kans op de prijs voor Zuid-Amerikaans voetballer van het jaar, een prijs die hij in 2011 en 2012 ook al won.

Ronaldo vs. Messi

Stiekem denken wij dat de keuze gemaakt wordt tussen de 2 vedettes. Ronaldo heeft thuis 3 Gouden Ballen staan en wilt dolgraag gelijk komen te staan met Messi, die er 4 heeft. Voor de Portugees is het te hopen dat de jury ook kijkt naar de individuele statistieken, want qua prijzen lijkt de kleine Argentijn toch het voordeel te hebben. Op de site van de FIFA het zelfs al even gestaan wie de winnaar is, maar of dat waar is...