Willem II, Dordrecht en Excelsior speuren verder

Willem II, Dordrecht en Excelsior speuren verder

15:14, 06-08-2014 / Laatste Update: 10:30, 13-12-2023

RIJSWIJK - De aftrap van het nieuwe voetbalseizoen nadert, maar bijna alle clubs speuren nog naar versterkingen. Tot en met 31 augustus, de laatste dag van de transferperiode, proberen ze vaak met beperkte financiële middelen nieuwe spelers aan te trekken. Zeker de 3 gepromoveerde clubs Willem II, FC Dordrecht en Excelsior zitten te springen om uitbreiding van de krappe selectie.

Neusje
,,We zoeken voor elke linie nog versterking, er moeten eigenlijk nog 3 of 4 spelers bij'', zegt trainer Ernie Brandts van Dordrecht. ,,Daar zorgt technisch directeur Marco Boogers wel voor, die heeft daar een neusje voor. We kunnen het geld maar 1 keer uitgeven, dus we willen wel de juiste aankopen doen. Tot nu toe ben ik heel tevreden met de spelers die zijn aangetrokken.''

Proefperiode
Bij Excelsior hoopt trainer Marinus Dijkhuizen nog op een extra doelman en een verdedigende middenvelder. Voor die laatste positie is Toni Varela momenteel op proef. Bij Willem II traint Frank van der Struijk al de hele voorbereiding mee. Als het aan trainer Jurgen Streppel ligt, keert de verdediger definitief terug bij de club waar hij als tiener debuteerde. ,,En ik heb maar 4 aanvallers, dat is eigenlijk te weinig. Hopelijk komt er nog iets bij'', aldus Streppel.

​Rentree
FC Dordrecht viert de rentree in de eredivisie zaterdag op bezoek bij sc Heerenveen, Excelsior gaat op bezoek bij NAC Breda. Willem II, de kampioen van Jupiler League, sluit de eerste speelronde zondagmiddag in eigen stadion af tegen PSV.