Willem II pakt halve finale-ticket na doelpuntrijke bekerkraker tegen Twente (video's)
i

BSR/SOCCRATES

Willem II pakt halve finale-ticket na doelpuntrijke bekerkraker tegen Twente (video's)

admin • 21:23, 23-01-2019 / Laatste Update: 18:26, 07-01-2024

Willem II heeft zich ten kosten van FC Twente geplaatst voor de halve finale van de KNVB Beker. Na 90 minuten stond er 2-3 op het scorebord van de Grolsch Veste. Daarmee zijn alle eerste divisionisten uitgeschakeld uit de beker.

Bizarre vuurwerk-actie

De start van de wedstrijd werd voornamelijk gekenmerkt door een debiele actie van de Willem II-supporters. Willem II- fans gooiden fans sterretjes in het vak onder hen. Dat vak was speciaal voor deze wedstrijd bedoeld voor ouders met jonge kinderen.

Scheidsrechter Jochem Kamphuis legde het spel even neer, maar na een minuutje werd er door gevoetbald. Willem II en Twente gingen verder met aftasten en de wedstrijd brak dan ook pas echt over in de 2e helft.

10 minuten na de rust schoot Aitor Cantalapiedra namens de Tukker de eerste bal binnen. Een naar binnen draaiende vrije trap werd door niemand geraakt en belandde uiteindelijk achter keeper Timon Wellenreuther.

Tekst loopt door onder video

⚽️ | Daar is de openingstreffer voor @fctwente! De vrije trap van Aitor wordt door niemand aangeraakt en valt binnen. #twewil #TOTOKNVBBekerhttps://t.co/dwapvOvUuO pic.twitter.com/BR9ohJaDl3

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 23 januari 2019

Daarna leken de Tilburgers eindelijk wakker te worden, maar niet voor lang. 8 minuten later schoot Fernando Lewis 'lucky' binnen. 2 minuten na die goal schoot Cantalapiedra zijn 2e goal van de avond binnen.

⚽️⚽️ | Het gaat opeens snel in de Grolsch Veste. Een eigen goal van FC Twente trekt de score gelijk, maar niet veel later maakt Aitor er alweer 2-1 van voor de Tukkers.#twewil #TOTOKNVBBeker https://t.co/dwapvOvUuO pic.twitter.com/m3lf8TvJPs

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 23 januari 2019

Gelijkmaker en late beslissing

Vanaf de 2e goal van de thuisploeg begon Willem II echt te voetballen. Het veldspel werd beter en Twente zakte terug. De gelijkmaker was dan ook een echte bekergoal. In de 76e minuut knokte Evangelos Pavilidis de bal binnen.

Tekst loopt door onder video

⚽️ | Met nog een kwartier te spelen staan FC Twente en Willem II weer op gelijke hoogte: 2-2. Vangelis Pavlidis is trefzeker voor de Tilburgers. Zit er een verlenging aan te komen? #twewil #TOTOKNVBBekerhttps://t.co/dwapvOvUuO pic.twitter.com/7KoQiDMLgA

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 23 januari 2019

In de 87e minuut wist Willem II pas de eerste voorsprong van de wedstrijd op het bord neer te zetten. Kristofer Kristinsson wist de bal voor de eerste paal binnen te koppen en zo de de Tricolores naar de halve finale van de beker te schieten.

⚽️ | Is dit de beslissing in de wedstrijd? Willem II-speler Kristófer Kristinsson kopt de 2-3 binnen voor de Tilburgers met nog vijf minuten op de klok.#twewil #TOTOKNVBBekerhttps://t.co/hvQ8sjavj8 pic.twitter.com/tk7nazhnnQ

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 23 januari 2019