Nog langer corruptie? FIFA-voorzitter wil 4 jaar door

13 juni 2018

Pro Shots

Gianni Infantino stelt zich herkiesbaar voor een nieuwe termijn als voorzitter van de FIFA. Dat zei de Zwitser woensdag op een congres in Moskou, 1 dag voor het begin van het WK in Rusland.


Het volgende congres, op 5 juni 2019 in Parijs, kiezen leden van de FIFA de voorzitter voor de komende 4 jaar. "We moeten vooruit en het voetbal blijven ontwikkelen. Met dat in gedachte, wil ik me hierbij alvast kandidaat stellen. Ik ben in Parijs herkiesbaar", zei Infantino op het congres.

Corruptie
Infantino is net als zijn voorganger Sepp Blatter een aantal keer beschuldigd van corruptie en andere dubieuze praktijken. Zo zou hij in het seizoen 2011-2012, toen nog als secretaris-generaal bij de UEFA, het Turkse Fenerbahçe bewust met een lage straf hebben laten wegkomen. De Turkse club was betrokken bij omkoping, maar werd niet teruggezet naar een lagere divisie en mocht zijn titel zelfs behouden. Ook werd hem in 2016 een gebrek aan transparantie verweten, nadat hij journalisten had gevraagd opnames van een vergadering te wissen.