Nog meer drama voor AZ: Fortuna Sittard knalt in blessuretijd de 3-3 binnen

26 september 2020

BSR Agency

AZ heeft ook de 2de wedstrijd van het seizoen niet gewonnen. Op bezoek bij Fortuna Sittard ging het in blessuretijd mis: 3-3.


PEC Zwolle, Fortuna Sittard, Sparta, VVV-Venlo, ADO Den Haag en RKC Waalwijk. Easy begin van de competitie, toch? Met 5 tegenstanders uit het rechterrijtje van vorig seizoen leek AZ in ieder geval de eerste 5 zeges alvast cadeau te krijgen. Maar net als vorige week tegen PEC (1-1) verspeelde de ploeg van Arne Slot punten. Ditmaal bleek Fortuna Sittard een te lastige horde: 3-3.

Meer balbezit
AZ had veruit het meeste balbezit en bepaalde het ritme in Sittard, maar tot écht veel grote kansen leidde het niet. Het was Zian Flemming die in de laatste mimuut tot de grote beul van AZ uitgroeide. De middenvelder, die ook al de score had geopend, knalde in blessuretijd de 3-3 binnen.

AZ leek dankzij goals van Dani de Wit, Teun Koopmeiners en Myron Boadu op weg naar de 3 punten, maar Fortuna Sittard bleef tot de laatste minuut strijden. De beloning volgde in de 96ste minuut. Daardoor staat AZ na twee duels op 2 punten.