Noodlot slaat toe bij Spurs: Alli waarschijnlijk óók lang geblesseerd

20 januari 2019

Getty Images

Ondanks een krappe overwinning op Fulham, is er bij Tottenham Hotspur alle reden tot zorg. Na Harry Kane is de club nu namelijk ook Dele Alli een tijdje kwijt. Alli moest in de slotfase geblesseerd het veld verlaten.


"Het ziet er niet goed uit", zei manager Mauricio Pochettino na afloop. "We gaan hem de komende dagen onderzoeken om er achter te komen hoe erg het is." De middenvelder kampt met een hamstringblessure in zijn linkerbovenbeen.

Vlak voor rust was het Alli nog die Tottenham Hotspur langszij bracht. In de laatste seconden van de blessuretijd was het zijn ploeggenoot Harry Winks die de overwinning veiligstelde.

Lang zonder Kane
Harry Kane hield aan het verloren duel met Manchester United (0-1) al een enkelblessure. Hij staat zeker tot maart aan de kant. De Spurs spelen donderdag de return in de halve finale van de League Cup tegen Chelsea en staat 3 dagen later tegenover Crystal Palace in de FA Cup. Op 13 februari en 5 maart speelt Tottenham Hotspur in de 8e finales van de Champions League tegen Borussia Dortmund.

Son ook nog weg
Alsof dat nog niet genoeg is, is ook Heung-min Son, een andere belangrijke aanvaller van Tottenham Hotspur, voorlopig niet terug bij de selectie. Son speelt nog met Zuid-Korea op de Azië Cup in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij speelt dinsdagmiddag in de achtste finale tegen Bahrein.