Om deze 4 redenen was Juventus – Torino weer een opvallende derby

4 juli 2020

Juventus blijft op kampioenskoers in de Serie A. In de recordwedstrijd van Gianluigi Buffon werd stadsgenoot Torino met 3-1 opzij geschoven. Bekijk de samenvatting hierboven.


1. Record Buffon
Fantastisch. Eindelijk was het Buffon gelukt om de speler te worden met de meeste wedstrijden in de Serie A. Maar het werd daarnaast vooral óók de wedstrijd van de eerste rake vrije trap van Cristiano Ronaldo in dienst van Juventus en wéér een handsbal van Matthijs de Ligt

2. 3de keer geel voor hands De Ligt
Al na 3 minuten was het Paulo Dybala die scoorde. Het was voor de 26-jarige Argentijn zijn 4de goal in 4 wedstrijden. Na 29 minuten maakte Juan Cuadrado er zelfs al 2-0 van voor Juventus. Een stand die echter niet op het scorebord stond bij rust. Het was namelijk Matthijs de Ligt die voor de 3de keer dit seizoen bestraft werd met een gele kaart voor een handsbal. Het leverde Torino een penalty op én De Ligt een gele kaart. Dat betekent dat de Nederlander geschorst is voor de komende uitwedstrijd tegen AC Milan. De penalty werd benut door Andrea Belotti: 2-1. 

3. Ronaldo: na 43 pogingen raak
De 2de helft werd de helft van Cristiano Ronaldo. De Portugees mocht na een uur spelen namelijk een vrije trap nemen voor Juventus. Iets waar Torino zich, gezien de statistieken van Ronaldo, geen zorgen over zou hoeven maken. Ronaldo scoorde namelijk nog nooit een vrije trap voor Juventus. Tót zaterdagavond. In zijn 43ste poging was het dan eindelijk raak uit een vrije trap voor de Portugese superster, die daar zichtbaar erg blij mee was. De Portugees schreeuwde het uit na het maken van de 3-1. 

4. Oh no. Ook Dybala mist Milan-uit
Na die 3-1 kreeg Juventus een nieuw smetje op de wedstrijd. Doelpuntenmaker Dybala maakte namelijk een schwalbe en werd bestraft met een gele kaart. Net als De Ligt kon ook Dybala die kaart niet hebben en dus moet Juventus zowel De Ligt als Dybala missen in Milaan. 

Het slotakkoord van de derby was voor Koffi Djidji. De Torino-verdediger uit Ivoorkust zorgde voor de 4-1 eindstand door de bal in zijn eigen doel te werken.