🎥 | Onervaren Oosting verrast door Vitesse-job

3 december 2019

Joseph Oosting mag van de KNVB 4 weken trainen bij Vitesse, ondanks dat de Emmense coach het diploma coach betaald voetbal niet heeft. Vitesse probeert in december een nieuwe manager aan te stellen. De 1e klus van de interim is de kraker tegen Feyenoord.


Oosting (47), trainer van het beloftenteam, was verrast. Edward Sturing zei nee tegen de job als tussenpaus. "Ik zag dit niet aankomen”, stelt Oosting. "Edward was de eerste kandidaat. Daarna zijn ze bij mij uitgekomen. Ik voel me verplicht de club te helpen. We verkeren in een crisis. Daar moeten we zo snel mogelijk uit. Ik zie dan wel hoe lang ik als interim fungeer. Dat kan 2 weken zijn, 3 weken of 4 weken.”
‘Toe aan een overwinning’
Oosting is de opvolger van Leonid Sloetski. De Rus is na 5 nederlagen op rij vertrokken. De Drent heeft geen vaste opdracht meegekregen van de clubleiding. "Dit is allemaal vers”, vertelt Oosting. "Over de speelstijl kan ik niet veel zeggen. We gaan dit allemaal samen met de staf bespreken. Uiteindelijk moeten we samen een strijdplan neerleggen. Vitesse is heel hard toe aan een overwinning. Dat heeft prioriteit.”

Niet ervaren
Oosting heeft als prof ervaring opgedaan bij FC Emmen en Veendam. Hij heeft met WKE nog de landstitel in het amateurvoetbal veroverd. Als hoofdcoach heeft hij tot dusver alleen gewerkt bij HHC Hardenberg. Het avontuur bij de 2e divisionist uit Hardenberg werd in 2016 geen succes. Oosting werd in oktober vanwege de tegenvallende resultaten al ontslagen.