Ontslagen! Niko Kovac moet weg als trainer bij Bayern München

3 november 2019

BSR/Imago Sport

Volgens de Duitse krant BILD is het exit voor Bayern München-trainer Niko Kovac. De Kroaat mag na de afgang tegen Eintracht Frankfurt zijn biezen pakken en op zoek naar een nieuwe baan. Bayern heeft het nieuw zelf inmiddels bevestigd.


Assistent-trainer Hans Flick gaat de komende 2 duels (tegen Olympiakos en Borussia Dortmund) als interim-trainer door het leven.

De krant - die door het leven gaat als het verkapte clubblad van Bayern - wist via insiders al dat het einde van Kovac aanstaande was. Het is een opvallende wending, aangezien zijn werkgever eerder vandaag nog met een statement kwam, waarin duidelijk werd dat Kovac niet ter discussie stond. Die is al van Twitter gehaald.

Daarnaast werd nog gezegd dat Kovac als trainer van Bayern in de Champions League tegen Olympiakos actief zou zijn. Daar kan nu dus een dikke streep doorheen.

Afgang tegen Frankfurt
Zaterdag was het absolute dieptepunt van Kovac bij Bayern, die bij de Rekordmeister aan zijn 2e seizoen begint. Na een vroege rode kaart van Jerome Boateng ging zijn ploeg met maar liefst 5-1 onderuit tegen Frankfurt. Het betekende de grootste nederlaag in maar liefst 10 jaar tijd!