Onverwacht vliegende start Roda JC

8 augustus 2014

Onverwacht vliegende start Roda JC

RIJSWIJK (ANP) - Roda JC heeft een al niet meer verwachte vliegende start gemaakt in de Jupiler League. De Limburgse club, die zo snel mogelijk terug wil naar de eredivisie, leek tegen mededegradant RKC Waalwijk genoegen te moeten nemen met een gelijkspel. In blessuretijd bezorgde invaller Nayib Lagouireh de aanhang toch nog een plezierige avond door uit het niets de winnende treffer te maken: 3-2.

Sandra Calabro leek voor de bezoekers een punt te redden. Hij benutte een kwartier voor tijd een strafschop. Dat was al de tweede voor RKC. Sander Duits liet er na een halfuur een onbenut. De bal ging op de stip na opzichtig hands van Guy Ramos. De Kaapverdiaanse verdediger kreeg rood. Doelman Bram Verbist bracht redding en bleef ook de baas in de rebound.

Wiljan Pluim

Uit de tegenaanval die volgde maakte Wiljan Pluim bovendien de 2-0. Marco Höcher had de score geopend. Malcolm Esajas gaf de Waalwijkers nog voor rust hoop op een positief resultaat. Zo had een gelijkspel aan het thuisfront kunnen worden uitgelegd, al had de ploeg van trainer Martin Koopman in de slotfase zelfs uitzicht op meer. Lagourieh, net ingevallen voor Höcher, maakte dat verhaal totaal anders.

Almere City FC boekte vrijdag de grootste zege en staat voorlopig bovenaan. Dat ging ten koste van MVV: 5-0. Vincent Janssen maakte in de 12e minuut het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen in de eerste divisie. Fabian Serrarens (2), Norair Aslanyan-Mamedov en Enzio Boldwijn voerden de productie in de polder gestaag op.

Volendam

Volendam overtuigde eveneens met 4-0-winst in Brabant op FC Oss. De Noord-Hollanders raakten pas in de slotfase op schot, liever gezegd Robert Mühren. Hij scoorde in de laatste 12 minuten viermaal. De openingstreffer maakte hij uit een penalty.

VVV-Venlo versloeg Jong FC Twente met 1-0. Dyon Gijzen was voor eigen publiek de matchwinner. Jerold Promes werd vlak voor rust uit het veld gestuurd, maar VVV had ook aan tien man genoeg om stand te houden. Fortuna Sittard won door een late goal van Jasper Waalkens met 1-0 bij Helmond Sport. Emmen en De Graafschap sloten af op 1-1.