‘Onzichtbare’ Frenkie krijgt ervan langs in de pers

15 augustus 2020

Getty Images

Frenkie de Jong krijgt er flink van langs in Spaanse media na de 2-8 nederlaag tegen Bayern München, terwijl de Nederlander zelf ook geen blad voor de mond nam. ,,Er moet veel veranderen, want dit is moeilijk te accepteren. Zeker voor de fans. Tegen hen wil ik graag sorry zeggen.”


De cijfers voor Frenkie de Jong in zowel Spaanse als niet-Spaanse media waren veelzeggend. Van het Franse L’Équipe kreeg de Nederlandse middenvelder een 2, even laag als Sergio Busquets, Arturo Vidal, Gerard Piqué en de schutterende Nelson Semedo.

Coach Quique Sétien was met een 1 de enige die nog lager werd gewaardeerd dan De Jong. Bij het Spaanse Sport kreeg De Jong een iets hoger cijfer: een 3. "Hij wil heel graag, maar de passie om voor Barcelona te spelen alleen is niet genoeg. Hij kreeg nauwelijks de bal en kon deze vervolgens nauwelijks behouden. Hij rende maar wat rond, als een kip zonder kop, zonder een bijdrage te leveren", zo klonk het.

Heel zwak
Ook andere Spaanse media waren hard: "Zijn 1e seizoen is heel zwak geweest. Tegen Bayern kreeg hij het niet voor elkaar de wedstrijd te controleren. Onder Ernesto Valverde had hij het nog naar zijn zin, maar de glimlach van De Jong verdween toen Sétien het roer over nam", aldus AS. El Mundo Deportivo vult aan: "Een ongekende wedstrijd die volledig aan hem voorbij ging. Hij was onzichtbaar.”
Vernietigend
Overigens was De Jong zelf ook vernietigend voor het optreden van zichzelf en zijn teamgenoten. "We hebben bewezen dat dit team heel veel problemen heeft. Er moet heel veel veranderen, want dit is moeilijk te accepteren. Zeker voor de fans. Tegen wil ik sorry zeggen", zei de Oranje-international voor de camera's van Movistar+.


Moeilijk
"Het is moeilijk om meteen terug te blikken op de wedstrijd, maar iedereen heeft kunnen zien wat er is gebeurd. Het is een schande hoe wij gespeeld hebben. Een schande voor een club als Barcelona en een schande voor de spelers die wij hebben. Na een halfuur hadden zij al 4 keer gescoord ofzo. Natuurlijk ben je dan teleurgesteld in de rust, maar je gelooft dat er nog een kans is."


Nog slechter

Frenkie ging door: In de 2e helft waren we echter nog slechter. Pas in de slotfase besef je dan wat voor schande dit is", aldus De Jong, die net als Gerard Piqué aangaf dat er snel iets zou moeten gebeuren: "Ik maak hier niet de beslissingen, maar het is duidelijk dat er iets moet veranderen. Er is heel veel mis, niet 1 ding. Maar dat wisten we vooraf aan de wedstrijd ook al.”