Ook Heerenveen moet trainingskamp annuleren door corona-uitbraak in selectie

4 januari 2022

Pro Shots / Jasper Ruhe

Net als Feyenoord en PSV heeft ook sc Heerenveen het geplande trainingskamp moeten annuleren vanwege meerdere coronabesmettingen binnen de selectie. Na Utrecht is Heerenveen nu de 2e Eredivisie-club die een binnenlands trainingskamp annuleert.


Trainer Johnny Jansen bleef met zijn selectie uit voorzorg al in eigen land, maar zelfs een weekje Apeldoorn zit er nu niet meer in. “Door meerdere positieve coronatests heeft de club besloten om in Heerenveen te blijven”, aldus de Friese ploeg.

Joey Veerman
De besmette spelers zitten in isolatie. De rest van de selectie traint de komende dagen ‘gewoon’ op het eigen Sportpark Skoatterwâld. Heerenveen moest dinsdag afscheid nemen van spelmaker Joey Veerman, die overstapt naar PSV. De 23-jarige middenvelder wordt vandaag medisch gekeurd.

Ajax, AZ, Vitesse en NEC
Feyenoord en PSV zouden zich deze week in Spanje voorbereiden op de 2e seizoenshelft. Beide topclubs besloten op het laatste moment de reis te schrappen vanwege meerdere besmettingen met het coronavirus in hun selecties. Ajax, Vitesse (naar Portugal), AZ en NEC (Spanje) zijn wel naar het buitenland gegaan. De andere clubs uit de Eredivisie bereiden zich in eigen land voor op de hervatting van het seizoen.