Op deze 5 manieren kun je wél coronaproof juichen

23 mei 2020

Getty Images
Juichen

De Duitse voetbalbond heeft na het 1e weekend van de Bundesliga een brief verstuurd waarin nogmaals wordt gezegd dat het niet de bedoeling is om samen te juichen. Knuffelen mag niet, maar er genoeg alternatieven!

1. Doe als Ronaldo
Vorig week vielen ze elkaar nog in de arm, vrijdag hielden de spelers van Hertha BSC tegen Union Berlin (4-0 winst) wél afstand na het juichen. Het is wat een van de beste spelers van de wereld al jaren doet als hij scoort. Cristiano Ronaldo sprint naar de hoekvlag, maakt een enorme sprong, draait 180 graden en spreidt zijn armen. Daarbij roept hij zo hard ‘Siii’ dat ploeggenoten wel afstand houden.

2. Buikschuiver
Een andere mooie juichwijze is de buikschuiver, liefst wel als het heeft geregend. Pierre van Hooijdonk stond er tijdens zijn loopbaan bekend om, maar later deed zelfs Marc Overmars hem als technisch directeur van Ajax nog eens na. Voordeel van deze techniek: je weet zeker dat niet iedereen je direct achterna gaat.

3. Ouderwets
Wat natuurlijk ook altijd kan: juich als Johan Cruijff. De ouderwetse zwaai met de armen en tijdens het wegrennen een beetje op en neer springen. Hupsend bijna, ook om medespelers te ontwijken. Of zoals de nummer 14 ook wel deed: rustig teruglopen naar de middenlijn alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

4. Salto
Wat ploeggenoten ook wel op afstand houdt, is een beetje acrobaatje spelen. De Mexicaanse spits Hugo Sánchez maakte na elk doelpunt een salto. Wie nog meer ruimte op het veld nodig had voor zijn kunsten was Yuri Cornelisse. Bij RKC Waalwijk, FC Groningen en ADO Den Haag viel hij op door zijn radslagen. Wie durft dit na te doen?

5.  Dansje bij de hoekvlag
Veiliger is een ingestudeerd dansje, vooral voor voetballers die ook een beetje los in de heupen zijn. Uiteraard naar het voorbeeld van Roger Milla, al zei de spits van Kameroen dat hij het niet geoefend had. Toch toonde hij op het WK van 1990 na een doelpunt tegen Roemenië hoe het ook kan: dansend in de hoek van het veld. Een waarschuwing voor nu: pak de vlag niet vast...