🎥 | Drama! Oranje O17 grijpt naast WK-finale na mislukte penaltyreeks

14 november 2019

BSR/Soccrates Images

Oranje Onder-17 heeft de finale van het jeugd WK in Brazilië niet gehaald! In de halve finale verloor het van een stel taaie Mexicanen na strafschoppen. Youri Regeer - maker van de 1-0 - miste de beslissende strafschop.


Van tevoren wist Nederland al dat Mexico een waanzinnig lastige tegenstander zou zijn. Zij kregen namelijk in dit hele toernooi nog maar 1 goal tegen. Dat bleek ook vanavond, al was Oranje een paar dicht bij een treffer. Een kopbal van Jayen Braaf werd uit de onderste hoek getikt. Ook werd een treffer van Naci Ünuvar afgekeurd, omdat hij de bal uit de handen van de keeper zou hebben gekopt.

In de 2e helft was het Nederland dat vanaf het eerste moment domineerden. Het creëerde veel kansen en met name Youri Regeer kon 2 keer de bevrijdende 1-0 maken. Eerst schoot hij na een mooi opgezette aanval over. Na iets meer dan een uur spelen kopte de jeugdspeler van Ajax op de lat.

Eindelijk raak!
Een kwartier voor tijd was het dan eindelijk 1-0!! Een lage voorzet van Bogarde werd door Youri Regeer in het doel getikt. Even leek het een eigen goal van Martinez te zijn, maar de goal werd aan de jeugdspeler van Ajax gegeven.

En toen 1-1...
Lang kon Oranje niet van de voorsprong genieten, want invaller Efrain Alvarez krulde 5 minuten later een vrije trap van een meter of 20 er heerlijk in. Zo kon Nederland met nog 10 minuten te gaan opnieuw op zoek naar de winnende treffer.

Penalty's
Na 90 minuten werden het pingels en dat begon direct goed voor Nederland. Alvarez - maker van de 1-1 - wilde het véél te mooi doen met een Panenka, maar die werd makkelijk uit de lucht geplukt.

Een paar rake penalty's verder ging het ook voor Oranje mis. Aanvoerder Mohamed Taabouni zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper. Daarna ging het helemaal mis. Jayden Braaf miste namelijk ook, waardoor Joel Gomez het duel kon beslissen. MAAR DAT DEED HIJ NIET!! Raatsie pakte namelijk zijn pingel!

Het mocht uiteindelijk niet baten. Youri Regeer miste uiteindelijk de beslissende penalty, waardoor niet Oranje, maar Mexico de finale haalt.