Oud-speler Willem II ontslagen na slaan tegenstander

25 juli 2014

Oud-speler Willem II ontslagen na slaan tegenstander

LEUVEN – De Belgische eerstedivisionist Oud-Heverlee Leuven heeft Mohamed Messoudi ontslagen. Dat hebben club en speler besloten na onderling overleg. De 30-jarige Belg van Marokkaanse afkomst sloeg woensdag in het oefenduel met Overijse Yannick Henseval op zijn gezicht.

Oud-Heverlee Leuven vindt dat verdere samenwerking met Messoudi daarom niet meer mogelijk is. Het contract is onmiddellijk ontbonden.

Zeven hechtingen
Na wat duw en trekwerk tussen Messoudi en Henseval sloeg de oud-speler van Willem II zijn tegenstander met de vuist in het gezicht. Die moest met een hevig bloedende lip van het veld. In het ziekenhuid werden zeven hechtingen aangebracht. Messoudi kon vertrokken met een rode kaart.

Leuven-trainer Ivan Leko was na afloop boos op zijn speler. ,,Dit is ontoelaatbaar op een voetbalveld. Wij zullen ons beraden over gepaste sancties’’, zei de Kroaat.

TRAP-waarden
Twee dagen na het incident is Messoudi ontslagen. ,,Deze beslissing is het gevolg van de vuistslag die Messoudi, die nota bene de aanvoerdersband droeg in de wedstrijd tegen Overijse, woensdagavond verkocht aan Henseval’’, valt te lezen in een verklaring van de Belgische club. ,,De lip van de Overijse-speler diende op zeven plaatsen genaaid te worden. De houding van Messoudi valt absoluut niet te verantwoorden en druist in tegen de TRAP-waarden (Team, Respect, Ambitie, Progressie) die OHL hoog in het vaandel draagt.’’

Messoudi stond pas één jaar onder contract bij Oud-Heverlee Leuven. Hij kwam in 2013 over van AA Gent. Messoudi begon zijn carrière bij Germinal Beerschot. Na vier jaar in zijn geboorteland België verhuisde hij naar Willem II. In 2009 daalde hij weer af naar het zuiden om te gaan spelen bij KV Kortrijk en daarna bij AA Gent.