Oud-voetballer Chris de Vries (77) overleden

1 mei 2017

Chris de Vries is zaterdag op 77-jarige leeftijd overleden. De ex-prof maakte in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw naam bij Vitesse en De Graafschap.

Pieter de Visser, oud-trainer van De Vries, is geschokt van het bericht. "Ik heb veel verdriet van het overlijden van Chris, heb de tranen in mijn ogen'', zegt de 82-jarige De Visser vanuit Afrika. "Chris was een wereldgozer met wie ik altijd contact heb gehouden. Ik wist dat hij ernstig ziek was en vind het erg dat ik de laatste dagen niet dichter bij hem heb kunnen zijn", aldus Visser tegen het Algemeen dagblad

Karaktervoetballer
De Visser werd in 1971 trainer bij De Graafschap en haalde middenvelder De Vries, die 230 officiële duels voor Vitesse had gespeeld, naar Doetinchem. "Chris moest weg bij Vitesse en toen heb ik hem snel genomen. Geen seconde spijt van gehad, want hij was een geweldige karaktervoetballer", aldus De Visser.


Promotie

De Vries maakte in 1973 de 1e promotie van De Graafschap naar de Eredivisie mee. Daarna speelde hij met de Superboeren nog 2 seizoenen in de eredivisie. In 1975 beëindigde hij zijn loopbaan bij De Graafschap. Na zijn loopbaan als profvoetballer was De Vries nog jaren actief als scout bij Vitesse.