Payet de grote man bij Olympique Marseille na winst op Nice

6 mei 2018

REUTERS

Dimitri Payet was vanavond weer eens de grote man voor Olympique Marseille. Met een assist en een doelpunt hielp hij de Europa League-finalist aan een heel belangrijke 2-1 zege op OGC Nice.


Champions League
Olympique Marseille staat nu op een 4e plaats in de Franse Ligue 1, die recht geeft op deelname aan de Europa League. Maar Marseille wil volgend seizoen uitkomen in de Champions League en daarvoor is een plek bij top 3 in Frankrijk nodig.

Inhaalrace tegen Monaco en Lyon
Marseille staat nu 4e met 73 punten. AS Monaco heeft er 74 en Olympique Lyon 75, terwijl Paris Saint-Germain al lang en breed kampioen is met nu 92 punten. Er zijn nog twee speelrondes te gaan in de Franse competitie.

Europa League
Olympique Marseille kan zich ook via de Europa League nog plaatsen voor de poulefase van de Champions League. Dan moet de ploeg woensdag 16 mei in de finale in Lyon wel winnen van Atlético Madrid.

Assist en winnende doelpunt

Marseille-aanvoerder Dimitri Payet (31) was zoals gezegd de grote man vanavond in het Stade Vélodrome, waar hij Valère Germain in de dertiende minuut de gelijkmaker op het presenteerblaadje gaf. In de vijfde minuut had Mario Balotelli de bezoekers uit Nice al op voorsprong gebracht. Nice staat zevende en heeft nog een kleine kans om vijfde te worden en zich daarmee te plaatsen voor de voorronde van de Europa League. In de 72ste minuut maakte Payet er op aangeven van Clinton Njie heel koeltjes 2-1 van, waardoor Marseille de prestigestrijd tussen de twee clubs uit het zuiden van Frankrijk won.