PEC-middenvelder Namli snapt niks van rode kaart: ‘Dan kan hij er wel 200 geven’

15 februari 2019

BSR Agency

Younes Namli wist vrijdagavond niet wat hij meemaakte. De middenvelder van PEC Zwolle kreeg na een opstootje met ADO Den Haag-aanvaller Sheraldo Becker (1-0) zijn eerste rode kaart ooit.

,,Als je hiervoor geel geeft, kun je er elke wedstrijd wel tweehonderd geven”, zei Namli kort na het verloren duel in Den Haag (1-0). Na een opstootje op de achterlijn toonde scheidsrechter Joey Kooij zowel Becker als Namli een prent. Omdat laatstgenoemde er al eentje had, mocht hij een kwartier voor tijd gaan douchen. 

Slaat nergens op
Namli: ,,Wat er gebeurde? Tja, zeg het maar. Ik heb helemaal niks gedaan. Die gast (Becker, red.) duwt me. Deze beslissing slaat helemaal nergens op.”

Jaap Stam onderging gelaten zijn eerste nederlaag als trainer van PEC Zwolle. Sinds de oud-international begin dit jaar de positie van de ontslagen John van ‘t Schip had overgenomen, was het hosanna met drie zeges en een gelijkspel. Tegen ADO kwam er een een einde aan de ongeslagen status.

Kan niet alles winnen
,,Je kunt niet alle wedstrijden winnen, dus je weet dat die nederlaag een keer komt, maar deze is wel moeilijk te verteren’’, zei de coach na de 0-1 in Den Haag op FOX Sports.