Wat een pech! Vitesse-spits Gong opnieuw maanden eruit door knieblessure

20 augustus 2019

BSR Agency

Hilary Gong is de ultieme pechvogel van Vitesse. De Nigeriaanse vleugelspits heeft wederom een zware knieblessure en moet maandenlang van de zijlijn toekijken.


De exacte details over de knieblessure van Gong zijn niet bekend gemaakt. Vanwege de privacywetgeving mogen clubs niet alles naar buiten brengen over de medische toestand van hun spelers. Het enige wat Vitesse naar buiten brengt is dat de 20-jarige Gong deze week nog wordt geopereerd en daarna maandenlang moet herstellen.

Dit seizoen speelde Gong alleen nog de openingswedstrijd tegen Ajax. Daar viel hij na 24 minuten geblesseerd uit. Volgens Vitesse-trainer Leonid Slutsky weten ze niet wanneer dit precies is gebeurd. Wel sprak hij destijds van een nachtmerrie voor Gong.

Gong kwam vorig seizoen voor 2 miljoen euro als topaankoop over van het Slowaakse AS Trencin (je weet wel, die club die vorig seizoen met 4-0 van Feyenoord won). Sindsdien zit het de Nigeriaan niet mee. Hij heeft vaak last van blessures en speelde daardoor vorig seizoen slechts 11 keer in alle competities kort mee.