‘Pedersen verlaat Vitesse voor Molde’

9 augustus 2014

'Pedersen verlaat Vitesse voor Molde'

ARNHEM - Marcus Pedesen lijkt Vitesse te verlaten voor de Noorse club Molde FK. De 24-jarige aanvaller is afgelopen donderdag naar Noorwegen afgereisd om een wedstrijd van Molde te bezoeken en te onderhandelen over de transfer. Volgens het Noorse VG Sporten betaalt de huidige koploper van de Noorse competitie 12 miljoen Kronen (1,4 miljoen euro) voor de spits.

Pedersen gaf zelf tegenover Noorse media alleen overgekomen te zijn 'om zijn mogelijkheden te verkennen', maar Molde heeft er baat bij snel te handelen. De Noorse transferwindow sluit niet zoals in de rest van Europa op 2 september, maar aanstaande maandag.

Bony
​Pedersen werd in 2010 door Vitesse uit Noorwegen gehaald, en scoorde direct bij zijn debuut als invaller tegen FC Utrecht. Een basisplaats wist hij echter nooit te veroveren in Arnhem, zeker nadat in de winterstop van zijn eerste seizoen bij Vitesse Wilfried Bony werd aangetrokken.

Verhuur
Na uitleenbeurten bij het Noorse Vålerenga IF, Odense BK in Denenmarken en Barnsley in de Engelse Championship keerde hij deze zomer terug in Arnhem. Pedersen gaf zelf aan te willen gaan voor een basisplaats bij Vitesse, maar lijkt ook dit seizoen lijkt hij niet in de plannen van trainer Peter Bosz voor te komen. Bosz heeft voor de positie in het centrum van de aanval de beschikking over Abiola Dauda en Uros Djurdjevic, die beiden hoger in de pikorde lijken te staan dan de Noor. Een definitief vertrek voor beide partijen de beste optie. Het contract van Pedersen in Arnhem loopt nog tot het einde van dit seizoen.

Molde
Molde staat na 18 wedstrijden bovenaan in de Noorse Tippenligaen, die loopt van eind maart tot november. Molde verloor pas 1 duel en staat 8 punten voor op Odds BK. In de kwalificatie voor de Europa League werd de de club afgelopen donderdag uitgeschakeld door
Zorja Loehansk, de volgende tegenstander van Feyenoord.