Peter van den Berg: Ik reken niet weer op ‘magic moment’

13 augustus 2015

VI Images
Peter van den Berg: Ik reken niet weer op 'magic moment'

RKC Waalwijk klopte vorig seizoen Sparta thuis met 2-1. Het was het tweede duel onder trainer Peter van den Berg. De Waalwijkers wonnen in blessuretijd door een doelpunt van Derwin Martina, die vlak voor tijd ingevallen was.

"Ik denk niet dat zo'n magic moment' er nu weer in zit", zegt trainer Peter van den Berg. "We zullen het dus op een andere manier moeten proberen. De kracht van Sparta is moeilijk in te schatten. Bij de oefenwedstrijd tegen PSV kwam ik het stadion niet in. Maar Sparta gaat altijd voor een plek bij de topvijf en promotie. Daar is alles op afgestemd. "

Het gevoel om van Sparta te willen winnen zal bij RKC nog groter zijn. Steef Nieuwendaal en Adnan Bajic dragen een Rotterdams verleden met zich mee. De laatste was in het verleden zelfs het grote talent van de Rotterdamse club. Nieuwendaal - tegen Telstar geschorst, maakt zijn competitiedebuut voor RKC. Mark Engberink ontbreekt nog met een blessure.

RKC Waalwijk: Vos; NDefe, Van Weert, Wormgoor, Coster; Nieuwendaal, Rienstra, Kindermans; Bajic, Van Sonsbeek, Valpoort.

Lees ook: Nederlandse amateurclub aast op mooie verzorgster van Chelsea.
Lees ook: ‘Ajax wordt kampioen van Nederland’.
Lees ook: Mourinho verbant knappe clubarts na ruzie in dug-out.