PSV treft ‘super fit’ AZ, FC Utrecht mist liefst 6 (!) spelers tegen Ajax

10 mei 2019

De laatste dagen van het Eredivisie-seizoen zijn aangebroken en dat levert bij de clubs verschillende problemen op. Zo mist FC Utrecht mogelijk 6 à 7 spelers tegen Ajax. Onder die geblesseerde spelers zitten sterkhouders als Joris van Overeem en Urby Emanuelson.


AZ-trainer John van den Brom, die volgend seizoen FC Utrecht zal leiden, kan juist beschikken over een fitte selectie. Van den Brom en zijn spelers moeten de 4de plaats tegen PSV (thuis) en Excelsior (uit) zien vast te houden. Met het gelijkspel tegen Feyenoord en de overwinning tegen Ajax in het achterhoofd houdt AZ vertrouwen in een goede afloop tegen PSV komende zondag.

De Eindhovenaren kunnen dus een fitte selectie verwachten in Alkmaar. Waar AZ op volle oorlogssterkte is, moet PSV vrezen dat Ajax een makkelijke middag krijgt, aangezien een half elftal aan spelers de wedstrijd in Amsterdam moet missen.

Ajax en PSV zullen allebei moeten winnen om elkaar van de koppositie af te houden. Gemotiveerde tegenstanders met veel kwaliteit zullen de titelkandidaten willen dwarsbomen in de strijd om de 4de plaats.