De puzzel van Oranje: Wie stel jij op tegen Portugal? (poll)

26 maart 2018

Pro Shots

Maandagavond neemt Oranje het op tegen regerend Europees kampioen Portugal. Een stevige dobber voor het kwakkelende Oranje. Afgelopen week vroegen wij je al wie er in de basis moest beginnen, en daar kwam deze opstelling uit.


Maar sinds de wedstrijd tegen Engeland zijn we natuurlijk wat wijzer geworden. En ook Koeman lijkt zijn elftal flink door elkaar te gooien.

Beslis mee
Maar wie vind jij dat er moet spelen? Wie viel er compleet door de mand, wie moet er een kans krijgen om te starten en wie mag blijven staan?

Systeem
De 1ste vraag is zeker niet de onbelangrijkste, in welk systeem moet Oranje gaan spelen? Vrijdag koos Koeman voor de 3-4-3, al zou je ook kunnen zeggen dat het een 5-2-3 formatie was. Moet hij vasthouden aan dat systeem of toch op een andere manier beginnen?

In welke formatie moet Oranje starten tegen Portugal?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Keeper
Jeroen Zoet stond op doel tegen Engeland, hij pakte een paar lastige ballen, maar was dat doelpunt van Engeland niet tegen te houden? Misschien beter wat meer ervaring op doel zetten met Jasper Cillessen? Maar die speelt wel heel weinig bij zijn club. Kan Koeman niet beter kiezen voor Marco Bizot? De keeper heeft niet heel veel internationale ervaring, maar hij staat wel goed te keepen bij AZ en is de minst gepasseerde keeper in de Eredivisie. Koeman gaf eerder al aan voor Cillessen te kiezen, maar wat zou jij doen?

Wie moet er op doel?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Verdedigers
Ja, nu wordt het lastig, want nu moet je ook even opletten voor welk systeem je hebt gekozen. Mag je 3, 4 of zelfs 5 verdedigers selecteren? Kies je voor aanvallende backs of voor een slot op de deur? Tegen Engeland koos Koeman voor 3 verdedigers: Van Dijk, De Vrij en De Ligt. Maar Van Aanholt en Hateboer waren als backs natuurlijk ook onderdeel van de verdediging. Iedereen laten staan of is het nu tijd voor iets en iemand anders?

Wie staan er in de verdediging?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Middenveld
Officieel bestond het middenveld tegen Engeland uit Van Aanholt, Strootman, Wijnaldum en Hateboer. Maar zoals gezegd zijn Van Aanholt en Hateboer eigenlijk backs en geen middenvelders. Vandaar dat ze nu ook geen keuzeoptie zijn voor deze posities. Strootman en Wijnaldum waren tegen Engeland de enige echte middenvelders, maar kwamen er niet echt aan te pas. Moeten ze een nieuwe kans krijgen of zet jij iemand anders neer? En kies je voor 2, 3 of 4 middenvelders?

Wie moeten er op het middenveld?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Aanvallers
Tegen Engeland koos Koeman voor een aanval met Depay, Dost en Promes, maar echt veel kansen creëerden de aanvallers niet. Hoe kan Oranje het nu beter doen? 2 of 3 spitsen? En wie stel je op?

Aanvalluh!!! Wie moeten dat gaan doen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...