Real Madrid maakt het weer onnodig spannend, maar wint wel (video’s)

14 september 2019

AP

Real Madrid kende in het eigen Estadio Santiago Bernabéu totaal geen moeite met Levante, zo leek het na de 1e helft. Toch kwamen de bezoekers nog knap terug van een 3-0 achterstand, maar liep Real geen schade op: 3-2.


Hazard, die deze zomer voor zo'n 100 miljoen euro overkwam van Chelsea, begon voor het eerst in een officiële wedstrijd op de bank bij Real Madrid. De Belg kampte sinds augustus met een hamstringblessure en liet ook de interlands van België afgelopen week tegen San Marino en Schotland schieten.

Openingstreffer
De Belgische wereldster zag vanaf de bank hoe zijn ploeggenoten een eenvoudige 1e helft beleefden in het regenachtige Madrid. De openingstreffer had al veel eerder kunnen vallen, maar het was in de 25ste minuut Karim Benzema die de score opende namens de ploeg van coach Zinedine Zidane.
Verdriedubbeld
Die marge werd nog voor rust verdriedubbeld. Benzema maakte na ruim een halfuur zijn 2e en Casemiro deed vlak voor rust ook nog een duit in het zakje: 3-0.
Huurling scoort
Levante deed 4 minuten na rust wel meteen iets terug via nota bene Borja Mayoral, de huurling van Real Madrid. Hij weigerde dan ook te juichen nadat hij voor de 3-1 had getekend en zag vervolgens hoe wellicht wel zijn toekomstige ploeggenoot Hazard zijn debuut maakte. De Belg verving na een uur spelen doelpuntenmaker Casemiro.
Spanning terug
De Belg was meteen dreigend en de 4-1 hing lange tijd in de lucht, maar in plaats van een definitieve beslissing bracht Levante juist de spanning terug in de wedstrijd. Gonzalo Melero knikte een kwartier voor de tijd de 3-2 achter Thibaut Courtois uit een hoekschop en zorgde daardoor weer voor samengeknepen billen aan Madrileense zijde.
8 punten
Verder dan 3-2 liet Real Madrid, al was het met de grootst mogelijke moeite, het niet komen en dus mogen Zidane en co weer 3 punten bijschrijven. De Koninklijke staat nu na 4 wedstrijden op 8 punten, 1 minder dan koploper Atlético Madrid, dat om 18.30 uur de uitwedstrijd tegen Real Sociedad speelt.