Real Valladolid is na 4 jaar terug in La Liga

16 juni 2018

Getty Images

Real Valladolid keert na 4 jaar terug op het hoogste niveau in Spanje. De ploeg van trainer Sergio, 11-voudig international van Spanje, eindigde in de 2e divisie op de 5e plaats, maar won de play-offs om promotie naar La Liga. In de finale was Real Valladolid te sterk voor Numancia, nadat het eerder al had afgerekend met Sporting Gijón.


De ploeg uit het noorden van Spanje had uit bij Numancia met 3-0 gewonnen en liet die comfortabele voorsprong zaterdag tijdens de return voor eigen publiek niet meer in gevaar komen (1-1). Jaime Mata maakte in de 93ste minuut de 1-1, waarna de scheidsrechter direct affloot en het promotiefeest kon losbarsten in Estadio José Zorrilla. Mata was dit seizoen goed voor liefst 35 doelpunten in 45 wedstrijden.

Real Valladolid keert zo terug in La Liga, waar het in 2014 uit degradeerde. Kampioen Rayo Vallecano en SC Huesca hadden eerder al promotie afgedwongen. Deze 3 clubs nemen de plekken over van Deportivo la Coruña, Las Palmas en Málaga.

LaLiga on Twitter


FINAL Real Valladolid 1-1 (4-1) CD Numancia El @realvalladolid consigue el objetivo: ¡El ASCENSO a #LaLigaSantander!


Ziggo Sport on Twitter


Valladolid keert terug in de Primera División! Jaime Mata maakt de 1-1 en Pucela kan meteen aan het feest, want het is afgelopen. #VALNUM https://t.co/YM5uP30V7f