Red Bull Salzburg maakt van oud-Ajacied Wöber de by far duurste aankoop ooit

13 augustus 2019

BSR/SOCCRATES

Maximilian Wöber keert terug naar Oostenrijk. De 21-jarige oud-Ajacied maakt de overstap van Sevilla naar Red Bull Salzburg en tekent een contract voor vijf jaar bij de blikjesclub.

Wöber maakte afgelopen januari voor 10,5 miljoen euro de overstap van Ajax naar Sevilla. Het begin was lekker, maar begin april raakte de verdediger geblesseerd aan zijn meniscus en zodoende kwam hij tot slechts acht duels voor de Spaanse club.

Champions League
Onder meer Hoffenheim, Watford en Borussia Mönchengladbach toonden belangstelling, maar uiteindelijk was Red Bull Salzburg de enige club die zeer concreet werd. Wöber kiest daarmee voor een terugkeer naar zijn vaderland. De Oostenrijks kampioen, waar hij mee uit zal komen in de Champions League, betaalt naar verluidt ongeveer twaalf miljoen euro aan Sevilla, waarmee de duurste aankoop in de geschiedenis van een Oostenrijkse club in één klap is verdubbeld.

Kristensen
Wöber wordt in Salzurg overigens weer ploeggenoot van de Deense rechtsback Rasmus Kristensen, die vorige maand Ajax inruilde voor de Oostenrijks kampioen.

✈️ #preseason

6,750 Likes, 93 Comments - Max Wöber (@maxwober) on Instagram: " ✈️ #preseason"