🎥 | Relletje bij Frankrijk: Kylian Mbappé juicht NIET na doelpunt van Olivier Giroud

10 juni 2021

EK-favoriet Frankrijk beschikt wellicht over de beste voorhoede van alle 24 deelnemers, maar dat wil niet zeggen dat die aanval ook lekker draait. Er is gedoe bij de haantjes, wat vooral bleek toen Kylian Mbappé zich omdraaide terwijl Olivier Giroud zijn doelpunt vierde.


Frankrijk won met 3-0 van Bulgarije en onderstreepte dat het altijd kan rekenen op de klasse van zijn voorhoede. Antoine Griezmann opende de score met een volley, terwijl Giroud twee keer doel trof. Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen ook Mbappé en Karim Benzema voor doelpunten zorgen.

Loopacties
Om doelpunten te maken, moet er ook gepasst worden. En een beslissende pass in de vorm van een assist is precies waar het aan schort, volgens Giroud. “Ik werd niet altijd bij het spel betrokken. Ik maak volop loopacties, maar de ballen komen niet altijd... Ik zal niet zeggen dat al mijn sprints super waren, wel probeer ik altijd oplossingen te bieden.”

Bondscoach Didier Deschamps houdt het op het vinden van een goede afstemming tussen de middenvelders en aanvallers. Giroud drukte vervolgens op het hartje onder een tweet waarin een vers uit de Bijbel werd geciteerd. De strekking was als volgt: “Blijf gewoon rustig. Hij zal voor je vechten en je hoeft alleen maar stil te zijn.”

Mbappé boos
Daarmee was de zaak nog niet klaar. Mbappé was zo boos door de uitspraken van Giroud dat hij op het hoofdkwartier van de Fransen het liefst een persconferentie had gegeven om hardop te zeggen hoe hij erover denkt. Zo ver liet Deschamps het niet komen. Hij wist de boel te kalmeren, aldus L'Equipe.

Helaas voor de rust in de Franse tent is er bewijsmateriaal beschikbaar en merk je dat er wel iets speelt: na de 2-0 tegen Bulgarije werd Giroud door diverse spelers gefeliciteerd. Terwijl zij een deel van het veld overstaken, draaide Mbappé zich om zonder Giroud aan te kijken of te knuffelen. Hij liep gelijk terug richting eigen helft.

Glazen ingooien
Is dit slechts een barstje in het bastion van de favoriet of speelt er meer? We merken het vast snel genoeg. Vergeet niet dat de Fransen een verleden hebben met het ingooien van hun eigen glazen: zo was tijdens het dramatische WK 2010 zelfs sprake van een staking vanwege het naar huis sturen van Nicolas Anelka.