Robben komt weer even ballen voor Van der Vaart

7 oktober 2019

AFP

Arjen Robben trekt zondag weer even zijn voetbalschoenen aan. De 35-jarige Groninger, die afgelopen zomer een punt zette achter zijn carrière, komt in actie bij de ‘testimonial’ van Rafael van der Vaart in Hamburg.


Heel wat oud-internationals van het Nederlands elftal hebben al toegezegd naar de Duitse stad te komen om officieel afscheid te nemen van Van der Vaart. Zo doen onder anderen Robin van Persie, Wesley Sneijder, Ruud van Nistelrooij, Edwin van der Sar en John Heitinga mee.

Stopte vorig jaar
Van der Vaart besloot eind vorig jaar zijn loopbaan per direct te beëindigen. De 109-voudig international brak door bij Ajax en beleefde daarna 3 mooie jaren bij Hamburger SV. Van der Vaart speelde daarna voor Real Madrid en Tottenham Hotspur en keerde in 2012 terug bij HSV. De spelmaker vocht met de roemruchte club uit Hamburg toen vooral tegen degradatie uit de Bundesliga.

De afscheidswedstrijd van Van der Vaart wordt gespeeld in het Volksparkstadion van HSV. De 36-jarige hoofdrolspeler heeft 2 selecties samengesteld: Rafa’s HSV Stars en Rafa’s All Stars.