Robben zag zege Oranje op Duitsland niét: ‘Er zijn soms belangrijkere dingen’

14 oktober 2018

ProShots

Oke.. Arjen Robben heeft gisteravond niet gekeken naar de 3-0 zege van Oranje op Duitsland in de Nations League. ,,Er zijn soms belangrijkere dingen dan voetbal hé'', aldus de dribbelaar van Bayern München.


De man die 96 interlands speelde voor Oranje, jarenlang sterspeler, boegbeeld én aanvoerder was, had andere bezigheden op het moment dat het Nederlands Elftal voor het eerst in tijden een prestatie van formaat wist neer te zetten.

Verjaardagsfeestje
,,Ik heb niet gekeken omdat ik een verjaardagsfeestje had van mijn moeder, die 60 is geworden'', legt Robben uit tegenover RTV Noord. ,,Er zijn soms belangrijkere dingen dan voetbal hé.'' Het niet hoeven spelen van interlands brengt in elk geval voordelen mee voor Robben, die vandaag met zijn zoontje meedeed aan de 4 Mijl in Groningen. ,,Ik heb er de laatste jaren een paar keer naar kunnen kijken, maar soms ook niet omdat ik nog interlands speelde. Het is een supermooi evenement. Er is niets mooiers dan als vader met je zoontje meelopen.''

Voor de mensen die net als Robben gisteren niet hebben kunnen kijken naar de overwinning van Nederland op Duitsland, of voor de mensen die er gewoon nogmaals van willen genieten, hieronder de samenvatting van 'De Klassieker' tussen Nederland en Duitsland: