Ronaldo noemt beste 5 spelers: Cristiano zit er niet bij

1 juni 2020

EPA

Cristiano Ronaldo hoort niet tot de beste 5 voetballers ter wereld terwijl Lionel Messi de allerbeste is. Dat stelt de Braziliaanse Ronaldo in gesprek met AS.


Ronaldo, tegenwoordig president bij Real Valladolid, werd gevraagd naar de voetballers naar wie hij het liefst kijkt als hij voor de televisie zit. "Messi, natuurlijk. Hij is de nummer 1. Het is een talent dat je de komende 20 of 30 jaar niet meer gaat zien. Verder houd ik ook ervan om te kijken naar Mohamed Salah, Eden Hazard en Neymar. Ik houd er echt van om Neymar te zien spelen. En natuurlijk Kylian Mbappé."

Cristiano niet hoor
Wel spreekt hij over de vergelijking met Mbappé: "Veel mensen zegt dat hij op mij lijkt. Hij heeft veel snelheid, maakt goed zijn kansen af en heeft prachtige bewegingen in huis. Hij schiet met beide benen even makkelijk. We hebben inderdaad veel overeenkomsten, maar ik houd er nooit van om spelers met elkaar te vergelijken. Zeker niet als het gaat om spelers uit verschillende generaties, want de situaties zijn verschillend.
Beste competitie
Ook gaat Ronaldo nog kort in over de Spaanse en Engelse voetbalcompetities. Welke is het sterkst? "Het is niet dat de Premier League beter is dan La Liga. Misschien ontvangen de Engelse clubs meer televisiegelden, maar uiteindelijk spelen de beste spelers in Spanje. Of tenminste, de meeste goede spelers spelen in Spanje.” Cristiano Ronaldo speelt tegenwoordig voor Juventus in de Serie A.