Ruben Kluivert: verdediger in een familie van aanvallers

18 december 2019

BSR

Papa Patrick was aanvaller, broer Justin is aanvaller, broertje Shane lijkt ook die kant op te gaan. Maar Ruben Kluivert zoekt op het voetbalveld de achterste linie op. Hoe kan het dat zijn beroemde familieleden hem niet ook tot goalmachine hebben omgeturnd?


In het radioprogramma 'Spraakmakers' legt Ruben uit waar het mis is gegaan. "Mijn pa en oudere broers waren groter dan ik. Ik kreeg nooit de bal. Die moest ik dus van ze afpakken. Zo heb ik het verdedigende werk opgepakt. Ik vond het leuk." En bij FC Utrecht kunnen ze het ook wel waarderen wat Ruben achterin uitspookt. Afgelopen weekend zette de 18-jarige centrale verdediger een krabbel onder zijn 1e profcontract.View this post on Instagram

Happy with my first contract ❤️🥇

A post shared by Ruben Kluivert (@ruben_kluivert) on


Advies van pa Patrick
Zijn vader is natuurlijk behoorlijk trots op de successstory van zijn zoons. De voormalige topscorer van Oranje had ook wel wat advies in petto voor Ruben. "Hij weet hoe het gaat in de voetbalwereld", beseft Ruben.

Een van de tips was om niet te snel een contract te tekenen. "Ik wou meteen mijn handtekening zetten. Hij zei: 'Wacht maar af, kijk hoe het gaat.'" Een andere tip bewijst dat er altijd nog een zelfzuchtige afmaker in Patrick Kluivert schuilt: "Doe het voor jezelf. Ook wel voor het team, maar vooral voor jezelf."

In de wachtkamer
Maar wanneer gaan we Ruben Kluivert zien schitteren bij FC Utrecht? De nieuwbakken prof blijft bescheiden. "Ik hoop dat ik volgend jaar een beetje mee mag trainen met het eerste. Ik denk dat ik over 2 jaar wel wat potjes meedoe." Of droomt hij stiekem van Ajax, de club waar Patrick doorbrak? "Ja, daar gaat het even niet zo goed", lacht hij zoals een echte Utrechtspeler hoort te doen.