Ryan Gravenberch: vormdip of steady niveau?

3 december 2021

ANP

Ajax boekte gisteren de zoveelste simpele overwinning van het jaar. Door goals van Antony, Lisandro Martínez en weer Antony stond het voor de thee al 3-0. Na de rust deden Davy Klaassen en Danilo nog een duit in het zakje. Eindstand Ajax - Willem II: 5-0. Inmiddels is het doelsaldo van Ajax hierdoor na 15 wedstrijden 48 voor en 2 tegen.


Weinig reden tot klagen, zou je zeggen. Toch kwam er vanuit de media toch wat kritiek. Die vinden namelijk dat Ryan Gravenberch de afgelopen weken wel heel flets speelt. Trainer Erik ten Hag nam het op voor Gravenberch en laat weten dat hij een 'stabiel niveau' haalt. Kennelijk verwachten de mensen meer van het supertalent.

Statistieken
Ieder zijn mening uiteraard, maar cijfers liegen niet. De middenvelder verscheen dit jaar in de Eredivisie 14 keer aan de aftrap. In die wedstrijden speelde hij in 85,6% van de gevallen de bal naar de juiste kleur. Niet slecht zou je zeggen en zeker geen sprake van een 'dipje'. Aan de andere kant komt Gravenberch ook maar tot gemiddeld 1.8 doelpoging per wedstrijd. Dat loopt niet over. Zeker niet voor een Ajax-middenvelder.

Stemmen
Daarom is Sportnieuws.nl vooral benieuwd wat onze lezers ervan vinden. Heeft Ten Hag gelijk en haalt Gravenberch gewoon een steady niveau? Of zit de Ajax-middenvelder in een vormdip?

Gravenberch: dipje of gewoon degelijk?

  • De media moet niet zo zeiken. Hij doet het prima! (0%, 0 stemmen)
  • Het is wel een beetje een grijze muis aan het worden! (0%, 0 stemmen)

Aantal stemmen: 0

Laden ... Laden ...