‘Sarina Wiegman wordt morgen bondscoach van Engeland’

13 augustus 2020

ANP

Sarina Wiegman staat op het punt om een contract te tekenen als bondscoach van Engeland. Sky Sports meldt dat de overeenkomst zo goed als rond is en morgen officieel bekend wordt gemaakt.


De bondscoach van de Nederlandse voetbalsters zal in principe in de zomer van 2021 de opvolger worden van Phil Neville, die wel wilde stoppen bij het Engelse vrouwenteam.

Wiegman (50) staat nog een jaar bij de KNVB onder contract. Besprekingen over een langere verbintenis zijn nog niet afgerond. De Engelse voetbalbond zou bereid zijn om tot na de Olympische Spelen van volgend jaar op Wiegman te wachten.

Wiegman was wel leip
Oranje heeft zich voor het eerst voor de Spelen geplaatst. Wiegman leidde haar ploeg de afgelopen jaren al naar de Europese titel en een 2de plaats op het WK. Het EK voor vrouwen wordt in 2022 in Engeland afgewerkt.

Een woordvoerster van de KNVB wilde geen commentaar geven. ,,Wij geven pas commentaar op het moment dat Sarina - of welke coach dan ook - of bijtekent of een vertrek aankondigt”, luidde de korte reactie tegenover onze collega's van het AD.