Lasse Schöne schrok zich de pleures door Christian Eriksen: ‘Lastig om erover te praten’

23 juni 2021

PICS UNITED

Lasse Schöne, ex-speler van onder meer Ajax en nu onder contract bij NEC, heeft bij het Deense nationale elftal gespeeld met Lasse Schöne. Hij vertelt over zijn reactie op het ineenzakken van zijn landgenoot in de match van Denemarken tegen Finland op het EK 2020.


"Een van de moeilijkste momenten in mijn leven", zegt hij. "Ik vind het nog altijd lastig om erover te praten. Ik heb 10 jaar samen met Chris gespeeld, bij Ajax en de nationale ploeg. Daar komt bij dat ik zo’n soort moment in mijn carrière al van heel dicht bij hem meegemaakt."

Abdelhak Nouri
Schöne (35) zag het moment van Eriksen op televisie. Een kleine vier jaar geleden was de 51-voudig Deens international er zelf bij toen Abdelhak Nouri tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen in elkaar zakte. "Ik heb het heel moeilijk gehad de afgelopen tijd. Inmiddels gaat het beter. Dat komt ook omdat ik zelf met Chris heb gesproken. Ik ben blij dat met hem nu alles goed is uitgekomen."

Denemarken in Amsterdam
Schöne zal zijn landgenoten zaterdag van dichtbij aanmoedigen in de 8e finales van het EK. De oud-Ajacied is namelijk bij het duel met Wales in de Johan Cruijff Arena aanwezig.