Seedorf versterkt selectie met Muntari

22 februari 2018

AP

Sulley Muntari komt per direct de selectie van Deportivo de La Coruña versterken. De 33-jarige middenvelder uit Ghana speelde in het seizoen 2013/2014 ook al een halfjaar onder Clarence Seedorf.


Muntari speelde van 2012 tot 2015 voor AC Milan. Eerder kwam hij uit voor Udinese, Portsmouth, Internazionale en Sunderland.

Zandbak
In het seizoen 2015/2016 speelde Muntari nog 18 wedstrijden voor Al-Ittihad Club in Saudi-Arabië. Vorig seizoen sloot Muntari in januari aan bij Pescara, waarmee hij vervolgens degradeerde uit de Serie A.

Racisme
De Ghanees kwam wereldwijd in het nieuws nadat hij van het veld liep vanwege racistische uitlatingen van het publiek in de uitwedstrijd bij Cagliari. Muntari kreeg in 1ste instantie een schorsing van de Italiaanse voetbalbond, maar deze werd na protesten vanuit de hele voetbalwereld snel weer teruggedraaid.

Clubloos
Sinds afgelopen zomer zat hij zonder club, zodat Deportivo hem nu buiten de transferperiode kan aantrekken. De linksbenige middenvelder speelde 84 interlands voor Ghana, waarin hij 20 keer scoorde.

Degradatie
Deportivo de La Coruña staat momenteel op een zorgwekkende 19de plaats in de Spaanse competitie, 3 punten onder de degradatiestreep. Vrijdagavond speelt de ploeg van Seedorf, die zijn 1ste 2 wedstrijden verloor, de belangrijke thuiswedstrijd tegen nummer 16 RCD Espanyol.

Sulley Muntari, nuevo jugador del RC Deportivo #Dépor1718 #OsNosos


1,926 Likes, 69 Comments - R.C. Deportivo de La Coruña (@rcdeportivo) on Instagram: "Sulley Muntari, nuevo jugador del RC Deportivo #Dépor1718 #OsNosos"